17 september 2022
14:00

Hammarby IF FF 5

Bra match....men noll poäng.

Pga många skador och sjukdomar så fick vi idag hjälp av Jonathan, William och Jonas från akademin samt Herman & Divan från 06-3.
Matchen hinner knappt starta innan det står 0-1. Vi är passiva i eget straffområde efter en hörna och Hammarby kan sätta dit ledningsmålet.
Sedan börjar matchen sätta sig och det är en jämn match. Daakir och Jonathan börjar bäst hos oss. Daakir vrider och vänder och vårdar bollen fint och Jonathan visar prov på speed och snabba fötter. Alex kommer sent in i en duell med deras målvakt och drar på sig ett gult kort.
I 14:e minuten får Hammarby på ett riktigt bra avslut men Herman gör en grym räddning och tippar bollen till hörna. I 21:a minuten får vi får bästa chans. Alex blir helt ren med deras målvakt men spelar osjälviskt i sida till John men bollen blir lite för lång och vi kommer inte till avslut.
Några minuter senare så blir Anders fälld i en duell med deras ena forward och domaren drar upp det gula kortet.....men ger gult till BÅDA spelarna. Mycket märkligt.
I slutet på halvleken tar vi över lite. William har kommit in och visar snabbhet. Första dribblingen ger en frispark och den andra är fantastiskt men en försvarares fot kommer i mellan och avslutet går till hörna.
I halvlekens sista minut är vi åter igen passiva i eget straffområde och Hammarby kan återigen sätta dit bollen och ställningen är 0-2 i paus.

Efter 5 minuter in i andra kommer en Hammarby spelare helt fri men precis när han ska skjuta gör Divan en glidtackling och får bort bollen. En väldigt fin prestation.
I 14:e får vi en hörna. Sebbe slår den mot bortre ytan och där nickar John fint i mål.....bollen går i övre delen på nätet och går ut igen och domaren viftar bort målet. Ofattbart....och det blir svårt att vinna matcher när målen man gör inte räknas. ??

Strax därefter är vi för tredje gången passiva i eget straffområde och på en lös boll kan de trycka in 0-3.

Sedan förlägger vi det mesta av spelet på deras planhalva. I 33:e får David L en jättechans från 6-7 meter inne i straffområdet men skottet går över. Strax därefter får vi utdelning. John slår en djupledsboll och Jonathan är snabbast och sätter dit 1-3.

En väl genomförd match som vi borde fått med oss poäng ifrån.